Optiek superkracht EssilorLuxottica heeft een belang van 76,72% van HAL Belangen in GrandVision overgenomen en zal een bod op de rest aandelen doen wanneer de deal is bestempeld.

GrandVision, eigenaar van het merk Vision Express, werd gewaardeerd op € 7,1 miljard. Met de deal zal EssilorLuxottica zijn retailplatform verhogen, hoofdzakelijk in Europa, door wereldwijd meer dan 7.200 winkels, 37.000 extra medewerkers en een extra jaarlijkse omzet van € 3,7 miljard toe te voegen.

Stephan Borchert, CEO van GrandVision zei: ‘De toekomstige integratie van GrandVision met EssilorLuxottica biedt nieuwe kansen voor het bedrijf GrandVision, de gevestigde retailers, winkels, medewerkers en al onze stakeholders.
Bovendien zal het een echt wereldwijd bedrijf voor oogzorg en brillen creëren dat ideaal is gepositioneerd om veranderende behoeften en gedragingen van consumenten vast te leggen en zijn klanten een uitstekende optische omnichannel-klantervaring te bieden. Verwacht wordt dat deze transactie waarde zal bieden aan de aandeelhouders van GrandVision en daarmee de groeistrategie van GrandVision kan versnellen door de uitbreiding van ons winkelnetwerk en online platforms.
De interesse van EssilorLuxottica om de krachten te bundelen met GrandVision is een duidelijke erkenning van de succesvolle strategie van GrandVision, ons ultramoderne retailplatform en onze mensen.
We kijken ernaar om onze krachten te bundelen in wat een spannend nieuw hoofdstuk voor ons wordt. '

De overname blijft onderworpen aan de goedkeuring van de antitrustwetgeving en zal naar verwachting worden voltooid tussen 12 en 24 maanden.

EssilorLuxottica rapporteerde ook een omzet van € 8,78 miljard in de eerste helft van het jaar, een stijging van 7,3% op actuele koersen en een stijging van 3,9 & bij wissel koersen.