Christian Roth Heeft de iconische Series-4001 zonnebril opnieuw geïntroduceerd in samenwerking met de stijlfotograaf Stephanie Pfriender Stylander.

Het idee voor de samenwerking kwam van een boekomslag met de jonge Kate Moss. Het beeld komt uit 1992, toen ze de modewereld bestormde als een edgy 17-jarige.
Het boek, The Untamed Eye, is een mode-boek van monografieën uitgegeven door fotograaf Stephanie Pfriender Stylander in september vorig jaar. Ze zei: ‘Toen ik deze foto's maakte, stonden we aan het begin van onze carrière.  We waren jong en onbekend, en het verhaal is daar een eerbetoon aan - om deze periode van jeugdige onschuld te romantiseren. '

De hernieuwde interesse in de Series-4001, die Christian Roth en zijn zakenpartner Eric Domege ertoe brachten samen te werken met Pfriender Stylander aan een heruitgave van de, nu moeilijk te vinden, stijl.  Ze moesten in de archieven van het bedrijf zoeken naar een prototype van het stuk waaruit ze de zonnebril opnieuw konden produceren.

De opnieuw uitgegeven Series-4001 wordt geleverd met een op maat gemaakte verpakking met de originele afbeeldingen van Pfriender Stylander van Kate Moss die de zonnebril draagt.